el
el

ΚΕΔΙΒΙΜ: ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ε.Α.Π. > Ανακοινώσεις > Τρέχουσες > ΚΕΔΙΒΙΜ: ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προσφέρει σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολήτα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Επιμόρφωσης:

Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων

  • Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: έως 31.12.2022  
  • Συνολική διάρκεια: 300 ώρες (18 εβδομάδες)
  • Θεματικό Πεδίο: Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
  • Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης: Μικτή, 270 ώρες εξ αποστάσεως και 30 ώρες δια ζώσης για τις εργαστηριακές ασκήσεις
  • Ημερομηνία έναρξης – λήξης του προγράμματος:Ιανουάριος 2023 – Ιούνιος 2023
  • Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: Ειρήνη Τερέζη, Τηλέφωνο: 2610 367542, Email: eterezi@eap.gr
  • Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος: εδώ

Σκοπός Προγράμματος: 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και την εξοικείωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν τα τη μικροβιολογία και τα συστατικά των τροφίμων, τη λειτουργικότητα των συστατικών και τη διατροφική τους αξία, τις μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων , τη νομοθεσία και τις αναλύσεις που απαιτούνται. Αυτές οι γνώσεις είναι απαραίτητες για όσους απασχολούνται ήδη στον κλάδο ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν ώστε να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα της συσχέτισης των πρώτων υλών με τα χαρακτηριστικά των τελικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους μονάδων μεταποίησης/ τυποποίησης τροφίμων
  • Σε παραγωγούς και ιδιώτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την μεταποίηση/ τυποποίηση τροφίμων
  • Σε αποφοίτους ΙΕΚ σχετικών ειδικοτήτων

Εισαγωγή στην Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή: Επιστήμη και Πολιτισμός

  • Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: έως 31.12.2022  
  • Συνολική διάρκεια: 300 ώρες (19εβδομάδες)
  • Θεματικό Πεδίο: Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
  • Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης: Μικτή, 270 ώρες εξ αποστάσεως και 30 ώρες δια ζώσης για τις εργαστηριακές ασκήσεις
  • Ημερομηνία έναρξης – λήξης του προγράμματος:Ιανουάριος 2023 – Ιούνιος 2023
  • Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: Ειρήνη Τερέζη, Τηλέφωνο: 2610 367542, Email: eterezi@eap.gr
  • Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος: εδώ

Σκοπός Προγράμματος:

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή βασικών γνώσεων και την εξοικείωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν τα κύρια συστατικά της διατροφής του ανθρώπου με έμφαση την  Μεσογειακή Διατροφή   και των ωφελειών τους στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και της σημασίας των πολιτιστικών πτυχών της Μεσογειακής Διατροφής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου και σχολών ΙΕΚ αλλά και σε ένα ευρύ κοινό ατόμων που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με θέματα διατροφής και ειδικά της Μεσογειακής Διατροφής ή που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους για να δραστηριοποιηθούν σε τομείς  σχετικούς με τα τρόφιμα.

Εισαγωγή και Εφαρμογές σε Καινοτόμες υδροπονικές καλλιέργειες σε θερμοκήπια Διαχείριση και Παραγωγή λαχανοκομικών Προϊόντων

  • Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: έως 31.12.2022  
  • Συνολική διάρκεια: 300 ώρες (18 εβδομάδες)
  • Θεματικό Πεδίο: Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
  • Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης: Μικτή, 270 ώρες εξ αποστάσεως και 30 ώρες δια ζώσης για τις εργαστηριακές ασκήσεις
  • Ημερομηνία έναρξης – λήξης του προγράμματος:Ιανουάριος 2023 – Ιούνιος 2023
  • Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: Ειρήνη Τερέζη, Τηλέφωνο: 2610 367542, Email: eterezi@eap.gr
  • Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος: εδώ

Σκοπός Προγράμματος:

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων αλλά και πρακτικών γνώσεων και την εξοικείωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν παραγωγή λαχανοκομικών ειδών σε συνθήκες θερμοσκοπίου και καινοτόμα συστήματα υδροπονίας, σε μικρή (ερασιτεχνική) ή επαγγελματική κλίμακα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό ατόμων που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την γεωργική παραγωγή και ειδικότερα με καινοτόμες Υδροπονικές καλλιέργειες λαχανοκομικών ειδών.
  • Σε αποφοίτους ΙΕΚ σχετικών ειδικοτήτων.
  • Σε ερασιτέχνες παραγωγής φυτών σε αστικά περιβάλλοντα (μπαλκόνια, ταράτσες, μικρές αυλές σπιτιών)
  • Σε αγρότες/τισσες

Εισαγωγή στην Βιολογική Γεωργία

  • Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: έως 31.12.2022  
  • Συνολική διάρκεια: 300 ώρες (18 εβδομάδες)
  • Θεματικό Πεδίο: Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
  • Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης: Μικτή, 270 ώρες εξ αποστάσεως και 30 ώρες δια ζώσης για τις εργαστηριακές ασκήσεις
  • Ημερομηνία έναρξης – λήξης του προγράμματος:Ιανουάριος 2023 – Ιούνιος 2023
  • Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: Ειρήνη Τερέζη, Τηλέφωνο: 2610 367542, Email: eterezi@eap.gr
  • Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος: εδώ

Σκοπός Προγράμματος: 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και την εξοικείωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν την Βιολογική Γεωργία, την οικολογική διαχείριση αγροκτημάτων, την μετατροπή αγροτικών μονάδων σε βιολογικές, την πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων και την παραγωγή ποιοτικών βιολογικών προϊόντων για διάθεση στην αγορά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό ατόμων που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την γεωργική παραγωγή και ειδικότερα με την βιολογική γεωργία. Επίσης σε παραγωγούς και αγρότες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την βιολογική γεωργία ή να μετατρέψουν τις μονάδες τους σε βιολογικές. Επίσης σε αποφοίτους ΙΕΚ σχετικών ειδικοτήτων.

Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.): https://kedivim.eap.gr/

Πρόσφατες ανακοινώσεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο