Η 16η Σύνοδος ALL DIGITAL του 2023 αποτέλεσε εξαιρετικά πρόσφορο έδαφος για την παρουσίαση των πολύτιμων αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου “Special Education STEAM Academy-SpicE” από την Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), η οποία είναι ο Συντονιστής του. Η διεθνής Σύνοδος πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ζάγκρεμπ (Κροατία), και διοργανώθηκε από το δίκτυο ALL DIGITAL (AD) με θέμα τις “Δεξιότητες για το Ψηφιακό Μέλλον“, επιτυγχάνοντας να συγκεντρώσει φορείς ψηφιακής εκπαίδευσης απ’ όλη την Ευρώπη.
Ειδικότερα, όσον αφορά το έργο SpicE, η Ναταλία Σπυροπούλου, Διαχειρίστρια Έργων και Ερευνήτρια της DAISSy, παρουσίασε τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα αυτής της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας, η οποία υλοποιείται από μία κοινοπραξία έντεκα (11) εταίρων από τέσσερα (4) κράτη-μέλη της ΕΕ (Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρος και Βουλγαρία), με Συντονιστή την DAISSy-ΕΑΠ. Επεσήμανε τους στόχους του έργου αναφορικά με την προώθηση της συμπεριληπτικότητας στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση στο πλαίσιο της Ειδικής Εκπαίδευσης και των πρακτικών STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).
Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) είναι μέλος του δικτύου ALL DIGITAL και διαρκώς υποστηρίζει όλες τις σχετικές δραστηριότητες συνεισφέροντας μέσω της πολύτιμης τεχνογνωσίας της και προωθώντας τις δράσεις AD, μέσω των διαύλων επικοινωνίας που διαθέτει.
► Aναλυτικά στοιχεία σχετικά με την παρουσίαση του έργου SpicE στην Σύνοδο ALL DIGITAL 2023, μπορείτε να δείτε εδώ
►Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο SpicE καθώς κι άλλες δράσεις της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy-ΕΑΠ:
- Ιστοσελίδες : http://daissy.eap.gr/en και https://spiceacademy.eu/
- Facebook : @DAISSyResearchGroup @spiceacademy
- Linkedin : https://www.linkedin.com/in/daissyresearchgroup/
- Twitter : @daissy_research
- Instagram: @daissy_researchgroup
- Email : info@daissy.eap.gr



