«Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη των Τροφίμων & τη Διατροφή του Ανθρώπου» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 9πμ- 4.30μμ στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στην Πάτρα.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν οι σύγχρονες τάσεις στην επιστήμη των τροφίμων, οι στρατηγικοί άξονες, οι προοπτικές, οι δράσεις και οι συνέργειες που αναπτύσσονται, γύρω από την έρευνα και την καινοτομία, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με γνώμονα την εξέλιξη του Κλάδου της Αγροδιατροφής.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσια θεματολογία γύρω από το Κλάδο της Αγροδιατροφής από καταξιωμένους ομιλητές και διακεκριμένους επιχειρηματίες ενώ θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασίων επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια στοχεύει μέσα από σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στην στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα όπως η ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στη Δ.Ε. που θα περιλαμβάνει τρία ινστιτούτα, ένα εξ αυτών το ινστιτούτο της τεχνολογίας τροφίμων και της αγροδιατροφής.
Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Καθ. κ. Ι. Καλαβρουζιώτης ενώ θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μ. Σενετάκης, ο ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας, Α. Κυριαζής και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμης.
Για να δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης πατήστε εδώ και την πρόσκληση εδώ, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής .



