el
el

«Συναντήσεις με Συγγραφείς», ένας σύντομος απολογισμός

Ε.Α.Π. > Ανακοινώσεις > Τρέχουσες > «Συναντήσεις με Συγγραφείς», ένας σύντομος απολογισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ανοιχτών συζητήσεων, που διοργανώθηκαν –στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας της Εταιρείας Συγγραφέων με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» (ΔΗΓ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου– στον φιλόξενο χώρο του ΕΑΠ στην Αθήνα (Γραβιάς 4-6), με γενικό τίτλο «Συναντήσεις με Συγγραφείς».

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2026 (18:00-20:00), με τον ποιητή Γιώργο Μαρκόπουλο, και  η δεύτερη, την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 (18:00-20:00) με τον πεζογράφο Αλέξη Πανσέληνο.

Μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές του ΕΑΠ, καθώς και μέλη ΔΕΠ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών αλλά και περιπαθείς αναγνώστες του έργου των συγγραφέων, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους δύο συγγραφείς, οι οποίοι μίλησαν για την τέχνη της ποίησης και της πεζογραφίας, αντίστοιχα, σχολιάζοντας το προσωπικό τους «εργαστήρι» και απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητριών και φοιτητών, κυρίως, κατόπιν. Χάρη στη δυνατότητα ταυτόχρονης διαδικτυακής παρακολούθησης, στις εν λόγω ανοιχτές συναντήσεις συμμετείχαν, επίσης, αρκετοί φοιτητές και αναγνώστες από την περιφέρεια, ενώ δόθηκε συγχρόνως η δυνατότητα στον πεζογράφο Αλέξη Πανσέληνο –που αιφνίδιο πρόβλημα τον εμπόδισε να παραστεί δια ζώσης– να συμμετάσχει απρόσκοπτα στην προγραμματισμένη συνάντηση της 13ης Μαΐου.

Τις δύο ανοιχτές συζητήσεις συντόνισε από πλευράς ΕΑΠ η Αντιγόνη Βλαβιανού, Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» (ΔΗΓ) και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ. Με βάση τα σχόλια των φοιτητριών/τητών, οι δύο συγγραφείς ενθουσίασαν το ακροατήριό τους, υπογραμμίζοντας έτσι τη χρησιμότητα, την ωφέλεια και τη γοητεία παρόμοιων ανοιχτών συζητήσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο