elen
elen

Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change (Διιδρυματικό ΠΜΣ με την Ακαδημία Αθηνών) (CCC)

Ε.Α.Π. > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ > Μεταπτυχιακά > Ετήσια > Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change (Διιδρυματικό ΠΜΣ με την Ακαδημία Αθηνών) (CCC)
Σκοπός - Περιγραφή
Μαθησιακά αποτελέσματα
Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Διάρθρωση
Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Οικονομική Συμμετοχή
Επικοινωνία

Στόχος του Π.Μ.Σ. «Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των μνημείων της Φύσης από τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής» στην αγγλική «Protection of Cultural Heritage and Monuments of Nature from the Effects of Climate Change» είναι η εις βάθος μελέτη θεμάτων που αφορούν στον μετριασμό και την προσαρμογή των επιπτώσεων της κλιματικής μεταβολής στα μνημεία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία εστιάζει το Π.Μ.Σ. αφορούν πρωτευόντως στις επιστήμες της κλιματολογίας και του περιβάλλοντος, της γεωλογίας, της τηλεμετρίας και των δορυφορικών εφαρμογών, στις επιστήμες μηχανικών, στην αρχιτεκτονική, στην ιστορία, στην αρχαιολογία, στη συντήρηση έργων τέχνης και μνημείων. Διεπιστημονικά πεδία όπως της κοινωνιολογίας, του πολιτισμού και των οικονομικών του περιβάλλοντος καθώς και της πληροφορικής, υποστηρίζουν τα πρωτεύοντα, ανάλογα με την κατεύθυνση του προγράμματος και είναι πλήρως συμβατό με τους γενικούς στόχους του ΕΑΠ.

Γενικές πληροφορίες

Οι γνώσεις σε συνδυασμό με την παιδεία και την εμπειρία που θα προκύψει από το συνδυασμό θεωρητικής και τεχνολογικής κατάρτισης των μεταπτυχιακών επιστημόνων, θα διευρύνουν τον ορίζοντα επαγγελματικής ενασχόλησής τους, ενώ παράλληλα δίνουν το προβάδισμα στους συμμετέχοντες να είναι οι πρώτοι σε εξειδίκευση σε ένα πολυεπιστημονικό κλάδο που αφορά την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς σε όλο τον πλανήτη, δεδομένου ότι διεθνώς αντίστοιχα Π.Μ.Σ. είναι ελάχιστα χωρίς να υπάρχει και η έμφαση στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της όπως στο προκείμενο Π.Μ.Σ.

Με το εν λόγω Π.Μ.Σ. είναι η πρώτη φορά στην οποία συναντώνται επιστήμες θεωρητικών και θετικών επιστημών με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η χρήση θεωρητικών γνώσεων αλλά και γνώσεων από πλειάδα επιστημών όπως της Μετεωρολογίας, της Αρχαιολογίας, της Φυσικοχημείας, της Κοινωνιολογίας κλπ. εξασφαλίζουν ένα τεράστιο εύρος διεπιστημονικότητας του συγκεκριμένου προγράμματος. Η πρωτοτυπία του αντικειμένου όχι απλώς συμβάλλει στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας αλλά προχωρά σε τομείς εφαρμογών διεπιστημονικής γνώσης τόσο σε θεωρητική κατεύθυνση όσο και στις θετικές επιστήμες. Στο Π.Μ.Σ συναντώνται επιστήμες, τέχνες και τεχνολογία σε ένα νέο διεπιστημονικό πεδίο, το οποίο προβλέπεται να εξελιχθεί πολύ γρήγορα.

Πιστωτικές Μονάδες ECTS Προγράμματος Σπουδών: 120

Ελάχιστη διάρκεια: Η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης είναι δύο (2) ακαδημαϊκά έτη

Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2011 της Unesco:

– με βάση το επίπεδο σπουδών: 7

Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2013 της Unesco:

με βάση τον τομέα εκπαίδευσης: 0788 Engineering, manufacturing and construction, inter-disciplinary programmes

 

 Τομείς:

0214 – Handicrafts

0222 History and archaeology

0288 «Inter-disciplinary programmes and qualifications involving Arts and Humanities»

0531 – Chemistry (Analytical Chemistry, Inorganic Chemistry, Physical Chemistry)

0532 Earth sciences

0533 Physics

0613 Software and applications development and analysis

0712 Environmental protection technology

0722 Materials (glass, paper, plastic and wood)

0288 «Inter-disciplinary programmes and qualifications involving Arts and Humanities»

0731 Architecture and town planning

0732 – Building and civil engineering

 

Χαρακτηρισμός Π.Μ.Σ.: Master of Science (M.Sc.)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Η γλώσσα διδασκαλίας του Π.Μ.Σ είναι η αγγλική

Το Π.Μ.Σ. είναι Διιδρυματικό και προσφέρεται σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2023

Μαθησιακά αποτελέσματα

Το Π.Μ.Σ. «Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των μνημείων της Φύσης από τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής»  αποσκοπεί στην εξειδίκευση επιστημόνων:

  • Iκανών να ασχοληθούν με την έρευνα στα ευρύτερα πεδία της προστασίας και παρακολούθησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Iκανών να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα στα ευρύτερα πεδία της προστασίας και παρακολούθησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Να έχουν ολοκληρωμένες επιστημονικές γνώσεις στις γνωστικές περιοχές της προστασίας και παρακολούθησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συνεισφέρουν στον μετριασμό (mitigation) και στην προσαρμογή (adaptation) των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε αυτά τα πεδία.
  • Να είναι σε θέση να αποτιμούν τα ποσοτικά και ποιοτικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την παρατηρούμενη αποσταθεροποίηση του κλίματος στα μνημεία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

 

Στο ΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί/ές:

  1. απόφοιτοι από όλα τα τμήματα Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής με συναφή γνωστικά αντικείμενα. Η συνάφεια των γνωστικών αντικειμένων προκύπτει έπειτα από εισήγηση της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας του Προγράμματος και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.,
  2. πτυχιούχοι από τα τμήματα Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Η συνάφεια των γνωστικών αντικειμένων προκύπτει έπειτα από εισήγηση της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας του Προγράμματος και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.
  3. πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων και Σχολών των Πανεπιστημίων, καθώς και πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι. μπορούν να γίνουν δεκτοί ύστερα από εισήγηση της Ακαδημαϊκής Επιτροπής Εποπτείας του Προγράμματος και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.,

με γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2 και γνώση άλλης μίας γλώσσας* σε επίπεδο C2.

Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος είναι η αγγλική.

*Η δεύτερη γλώσσα μπορεί να είναι η ελληνική.

Σημείωση:

Κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ανώτατης εκπαίδευσης εννοούνται οι πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνείων ή Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ή Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή Ανώτατων Τεχνολογικών  Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) ή οι έχοντες/ουσες ακαδημαϊκά ισοδύναμους τίτλους πρώτου κύκλου σπουδών αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται από τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 304 του ν. 4957/2022 (ΦΕΚ 141/21.07.2022, τ. Α΄).

Επισήμανση:

Για την αξιολόγηση της αίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα εξεταστεί εάν το ίδρυμα φοίτησης του υποψηφίου/της υποψήφιας εντάσσεται ή δύναται να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και εάν ο τίτλος του υποψηφίου/της υποψήφιας εντάσσεται ή δύναται να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, εφόσον ο τίτλος σπουδών συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του άρθρου 307 του ν. 4957/2022, οφείλει να ζητήσει «Βεβαίωση Τόπου Σπουδών», η οποία εκδίδεται και αποστέλλεται από το πανεπιστήμιο της αλλοδαπής. Αν ως τόπος σπουδών ή μέρος αυτών βεβαιώνεται η ελληνική επικράτεια, ο τίτλος σπουδών δεν αναγνωρίζεται, εκτός αν το μέρος σπουδών που έγιναν στην ελληνική επικράτεια βρίσκεται σε δημόσιο Α.Ε.Ι. ή σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής κατά την έννοια της παρ. β) του άρθρου 299 του ν. 4957/2022.

Διευκρινίζεται ότι στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί/ές κάτοχοι πρώτου τίτλου σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Απόδειξη καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας (Επίπεδο Β2)

Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (καλή Β2) αποδεικνύεται με βάση το άρθρο 10 π.δ. 85/2022 «Καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο)» (Α΄ 232), σε συνδυασμό με το Μέρος Γ΄ και δη «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ» της υπ’ αριθ. 20/01.02.2023 «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 94/20.6.2022 απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) “Διαδικασία καθορισμού των παγίων μερών του περιεχομένου των προκηρύξεων επιλογής προσωπικού με βάση προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια (άρθρα 28  – 30 του ν. 4765/2021) (Β’ 3614)”» (Β’ 594) με πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.

Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας −επιπέδου καλής γνώσης (Β2) της αγγλικής γλώσσας− που γίνονται αποδεκτά και ο φορέας έκδοσης αυτών.

Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (καλή Β2) αποδεικνύεται:

  • AIM Awards Level 1 Certificate in ESOL International (B2) (Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking)
  • AIM Qualifications Level 1 Certificate in ESOL International (B2) (Anglia Advanced) (Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking)
  • Ascentis Level 1 Certificate in ESOL International (CEF B2)
  • Assessment Board for Language Examinations: Level B2 (ABLE B2) του Hellenic American University (Nashua, New Hampshire, USA)
  • BULATS English Language Test, βαθμολογία 60-74, του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE ή του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (Για πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί έως και 19/11/2019)
  • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – VANTAGE (BEC VANTAGE) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) ή το CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH
  • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE PRELIMINARY του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 160-170
  • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE VANTAGE του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 160-179
  • CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 160-179
  • FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE ή του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH
  • FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 160-179
  • CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE II του TRINITY COLLEGE LONDON
  • CITY & GUILDS LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) – COMMUNICATOR – και CITY & GUILDS LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) – COMMUNICATOR – (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της καλής γνώσης)
  • CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL – COMMUNICATOR – και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL – COMMUNICATOR – (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της καλής γνώσης)
  • (ECCE)- CERTIFICATE OF COMPETENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου MICHIGAN (ENGLISH LANGUAGE INSTITUTE ή Cambridge Michigan Language Assessments – CaMLA ή Michigan Language Assessment)
  • EDI Level 1 Certificate in ESOL International JETSET Level 5 (CEF B2)
  • ESB Level 1 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level B2)
  • INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) ή το CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 5,5 έως 6,5
  • GA Level 1 Certificate in ESOL International – CEFR: B2
  • GA Level 1 Certificate in ESOL International (Classic B2)
  • B2- LanguageCert Level 1 Certificate in ESOL International (Listening, Reading, Writing) (Communicator B2) και Β2– LanguageCert Level 1 Certificate in ESOL International (Speaking) (Communicator B2) (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της καλής γνώσης)
  • LanguageCert Test of English (LTE) – LanguageCert Level 1 Certificate in ESOL International (Listening, Reading) (LanguageCert Test of English B2)
  • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 3 – UPPER INTERMEDIATE COMMUNICATION-του EDEXCEL
  • EDEXCEL LEVEL I CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (CEF B2)
  • LRN Level 1 Certificate in ESOL International (CEF B2)
  • ΜΕΤ – MICHIGAN ENGLISH TEST (Ενότητες: Listening, Reading, Speaking) βαθμολογία από 157 έως 189 του Michigan Language Assessment ή CAMBRIDGE MICHIGAN LANGUAGE ASSESSMENTS-CaMLA
  • ΜΕΤ – MICHIGAN ENGLISH TEST (Ενότητες: Listening, Reading ή Listening, Reading, Speaking, Writing) βαθμολογία από 53 έως 63 του Michigan Language Assessment
  • MICHIGAN ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT BATTERY (MELAB) βαθμολογία από 80 έως 90 του CAMBRIDGE MICHIGAN LANGUAGE ASSESSMENTS ή του MICHIGAN LANGUAGE ASSESSMENT
  • Michigan State University – Certificate of English Language Competency (MSU – CELC): CEF B2
  • NOCN Level 1 Certificate in ESOL International (B2)
  • NYLC –NEW YORK LANGUAGE CENTER CERTIFICATE Level B2
  • OCNLR Level 1 Certificate in ESOL International (CEFR B2)
  • OCNW Certificate in ESOL International at Level 1 (Common European Framework equivalent level B2) (μέχρι 31/8/2009)
  • Open College Network West Midlands Level 1 Certificate in ESOL International (CEFR B2)
  • PEARSON EDI Level 1 Certificate in ESOL International (CEF B2)
  • PEARSON LCCI LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (CEFR B2)
  • PEARSON TEST OF ENGLISH GENERAL LEVEL 3 UPPER- INTERMEDIATE COMMUNICATION – του EDEXCEL
  • PEARSON EDEXCEL LEVEL I CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (CEF B2) (ENGLISH INTERNATIONAL CERTIFICATE)
  • PEARSON LCCI EFB LEVEL 3 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, σε περίπτωση που η μία εκ των ενοτήτων είναι με βαθμό “Pass”)
  • PEARSON LCCI EFB LEVEL 2 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, με βαθμό “Distinction” ή “Credit”)
  • PRELIMINARY ENGLISH TEST του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 160-170
  • TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC) του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/ CHAUNCEY, USA, βαθμολογία από 505 έως 780
  • Test of Interactive English, B2 Level (ACELS)
  • Test of Interactive English, Β2 Level (Gatehouse Awards)
  • Test of Interactive English, B2 + Level (ACELS)
  • VTCT (ITEC) Level 1 Certificate in ESOL International (B2)
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003

Η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποδεικνύεται και με πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου άλλων φορέων (πανεπιστημίων ή μη), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, εφόσον είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση του φορέα που τα εξέδωσε, ότι τόσο ο φορέας όσο και τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο εθνική αρχή και ότι η πιστοποίηση αφορά και στην αξιολόγηση των βασικών επικοινωνιακών ικανοτήτων (παραγωγή γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου και κατανόηση προφορικού λόγου). Αν δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης ή αναγνώρισης στην οικεία χώρα, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα ότι τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από τους παραπάνω φορείς γίνονται αποδεκτά σε δημόσιες υπηρεσίες της αυτής χώρας ως έγκυρα αποδεικτικά γνώσης της οικείας γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (CEFR). Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τη Μεγάλη Βρετανία ονομάζεται Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual).

Γενικές επισημάνσεις:

  • Τίτλοι σπουδών γνώσης ξένης γλώσσας υπερκείμενου επιπέδου αποδεικνύουν και τη γνώση κατώτερου (ζητούμενου) επιπέδου της ξένης γλώσσας.
  • Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας, δεν αποδεικνύει τη γνώση ξένης γλώσσας. Οι υποψήφιοι/ες κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να αποδείξουν τη γνώση της ξένης γλώσσας με έναν από τους οριζόμενους τρόπους απόδειξης αυτής που περιλαμβάνονται στο παρόν Παράρτημα.
  • Όλοι οι τίτλοι σπουδών ξένης γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από την επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, πλην των ανωτέρω πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της αγγλικήςτα οποία γίνονται δεκτά χωρίς να απαιτείται η μετάφραση και η επικύρωσή τους.

Διάρθρωση

Η διάρθρωση του προγράμματος είναι η ακόλουθη:

1ο έτος

CCC50 Cultural and Natural Heritage (Υ¹, 20 ECTS)

CCC51 Introduction to climate change  (Υ, 20 ECTS)

CCC52 Material science (Υ, 20 ECTS)

2ο έτος

CCC60 Telematics and metrics (Υ, 20 ECTS)

CCC61 Resilience Strategies for Moveable Heritage (Ε², 20 ECTS)

CCC62 Resilience Strategies for Monuments and Archaeological Sites (Ε, 20 ECTS)

CCC63 Resilience Strategies for Natural and Historic Heritage Landscapes (Ε, 20 ECTS)

CCCDE Master’s Thesis (Υ, 20 ECTS)

Σημειώσεις:

Υ¹ : Υποχρεωτική

Ε²: Επιλογής

Οδηγίες δήλωσης Θ.Ε.

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέγουν από μία (1) έως τρεις (3) ΘΕ ανά έτος.

Το πρώτο έτος περιλαμβάνει τρεις (3) ετήσιες Θεματικές Ενότητες που προσφέρουν βασικές γνώσεις σε θέματα της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς, κλιματολογίας, περιβαλλοντικών κινδύνων και επιστήμης υλικών (CCC50, CCC51, CCC52), οι οποίες είναι υποχρεωτικές. Η επιλογή των ΘΕ του πρώτου έτους είναι ελεύθερη με οποιαδήποτε σειρά.

Το δεύτερο έτος περιλαμβάνει δύο (2) ετήσιες Θεματικές Ενότητες, εκ των οποίων η μία είναι υποχρεωτική (CCC60) και η δεύτερη επιλογής (από τις ΘΕ: CCC61, CCC62, CCC63) καθώς και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (Master’s Thesis). Σε περίπτωση επιλογής μίας ΘΕ του δευτέρου έτους πρέπει να επιλεγεί η CCC60. Σε περίπτωση επιλογής δύο ΘΕ του δευτέρου έτους επιλέγεται η CCC60 και μία επιλογής (CCC61, CCC62, CCC63).

Η επιλογή των CCC61, CCC62, CCC63 γίνεται δυνατή μετά την παρακολούθηση των ΘΕ του πρώτου έτους. Πρώτα επιλέγονται οι ΘΕ του πρώτου έτους και στη συνέχεια του δεύτερου.

Η εκπόνηση της ΜΔΕ γίνεται μετά την επιλογή των ΘΕ του δευτέρου έτους ή ταυτόχρονα. Η παρουσίαση της ΜΔΕ γίνεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των ΘΕ.

Η Θεματική Ενότητα επιλογής του δεύτερου έτους οδηγεί σε μία από τις παρακάτω κατευθύνσεις για την προσαρμογή και μετρίαση των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής:

Α.    Κινητή πολιτιστική κληρονομιά (Moveable Heritage) (επιλογή της CCC61)

Β. Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι (Monuments and Archaeological Sites) (επιλογή της CCC62)

Γ.  Ιστορικοί Τόποι και Φυσικά Τοπία (Natural and Historic Heritage Landscapes) (επιλογή της CCC63).

Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι υποχρεωτική η επιτυχής παρακολούθηση των τεσσάρων Θ.Ε. κορμού και μίας Θ.Ε. κατεύθυνσης, καθώς επίσης και η επιτυχής ολοκλήρωση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας. Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι 120 ECTS.

Η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι δύο ακαδημαϊκά έτη. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος σε δύο έτη, πρέπει κατά το πρώτο έτος σπουδών να δηλώσετε και τις τρεις ΘΕ. 

Ακαδημαϊκή Επιτροπή Εποπτείας

Ζερεφός Στυλιανός, Καθηγητής της Σ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π.,

Ζέρβας Ευθύμιος, Καθηγητής της Σ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π.,

Σωτηροπούλου Σοφία, Επ. Καθηγήτρια της Σ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π.,

Γκιζάνη Νεκταρία, Επ. Καθηγήτρια της Σ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π.,

Καλαμπόκας Παύλος, Διευθύνων του ΚΕΦΑΚ της Ακαδημίας Αθηνών,

Πούπκου Αναστασία, Ερευνήτρια του ΚΕΦΑΚ της Ακαδημίας Αθηνών,

Φουντουλάκης Ηλίας, Ερευνητής του ΚΕΦΑΚ της Ακαδημίας Αθηνών.

Συντονιστές Θ.Ε.

CCC50 ΖΕΡΕΦΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
CCC51 ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
CCC52 ΗΕΙΝ ΑΝΝΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
CCC60 ΡΑΓΙΑ  ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
CCC62 ΕΓΓΛΕΖΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
CCC63 ΜΑΜΟΥ  ΑΝΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η οικονομική συμμετοχή των φοιτητών/τριών στο Πρόγραμμα προκύπτει ως ακολούθως: 650€ ανά Θ.Ε. Η συνολική οικονομική συμμετοχή για το Πρόγραμμα είναι: 3.900€.

Τμήμα Μητρώου Φοιτητών (από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 13:00):

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610367430

Ε-mail: ccc@eap.gr

General Information:

Γραφείο εξυπηρέτησης Υποψηφίων φοιτητών:

Τηλ.: 2610 367600 – E-mail: info@eap.gr   

Portal Helpdesk :

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610 367900. E-mail: helpdesk@eap.gr

Υποβολή αιτήσεων

Κάνε εδώ την αίτησή σου για όποιο πρόγραμμα σε ενδιαφέρει!


Κάνε αίτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο