elen

Περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Φοιτητικές
Erasmus
Τμήμα Εγκαταστάσεων και Εκτέλεσης Έργων
Εκπροσώπηση Φοιτητών/τριων
Σύλλογος Συμβασιούχων Εργαζομένων ΕΑΠ
Προκηρύξεις μελών ΔΕΠ και μελών ΣΕΠ
Τρέχουσες
Ανακοινώσεις
Ακαδημαϊκές
Ανακοινώσεις προς τα μέλη ΔΕΠ
Τμήμα Προσωπικού
elen

Περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Φοιτητικές
Erasmus
Τμήμα Εγκαταστάσεων και Εκτέλεσης Έργων
Εκπροσώπηση Φοιτητών/τριων
Σύλλογος Συμβασιούχων Εργαζομένων ΕΑΠ
Προκηρύξεις μελών ΔΕΠ και μελών ΣΕΠ
Τρέχουσες
Ανακοινώσεις
Ακαδημαϊκές
Ανακοινώσεις προς τα μέλη ΔΕΠ
Τμήμα Προσωπικού

Precision Medicine and Nοvel Therapies (Διιδρυματικό ΠΜΣ με το ΙΙΒΕΑΑ) (PRETH)

Ε.Α.Π. > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ > Μεταπτυχιακά > Εξαμηνιαία > Precision Medicine and Nοvel Therapies (Διιδρυματικό ΠΜΣ με το ΙΙΒΕΑΑ) (PRETH)
Σκοπός - Περιγραφή
Μαθησιακά αποτελέσματα
Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Διάρθρωση
Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών
Οικονομική Συμμετοχή
Επικοινωνία

Η «Ιατρική Ακριβείας» αποτελεί μια επίκαιρη και διαφορετική οπτική του τρόπου κατανόησης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των ασθενειών που συχνά απειλούν τη ζωή.  Βασίζεται στη διάγνωση και εφαρμογή θεραπευτικού σχήματος στηριζόμενη σε υψηλής απόδοσης μοριακά δεδομένα από τους ασθενείς μετά από αναλύσεις μεγάλης κλίμακας. Ακολουθεί μια πολυπαραμετρική  προσέγγιση, ενσωματώνοντας δεδομένα από σειρά διαφορετικών πηγών (συμπεριλαμβανομένων των γονιδιωματικών και των επιγενωμικών), με κατεύθυνση την εφαρμογή εξατομικευμένων  θεραπειών αλλά και την ανάπτυξη νέων.

Σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» είναι η επικαιροποίηση γνώσεων και η ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων για τις/τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της υγείας, της διαγνωστικής και της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι/ες να αποκτήσουν συγκεκριμένες επιστημονικές και αναλυτικές δεξιότητες, στη συλλογή και αξιολόγηση κλινικών και εργαστηριακών δεδομένων, στον σχεδιασμό της ιδανικής θεραπείας στο πλαίσιο της Ιατρικής Ακριβείας, στην επιστημονική γραφή και παρουσίαση, στον πειραματικό/κλινικό σχεδιασμό, καθώς  και στην ευαισθητοποίηση σε επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα στον χώρο της υγείας, όπως η εφαρμογή νέων θεραπειών και η κλινική χρησιμότητα των βιοχημικών και γενετικών αναλύσεων στις αποφάσεις της εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας.

Το περιεχόμενο του Δ.Π.Μ.Σ. «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» περιλαμβάνει ένα εστιασμένο σύνολο βασικών ενοτήτων που ειδικεύονται σε πολλές πτυχές της Ιατρικής Ακριβείας. Είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο απαιτεί διεπιστημονική γνώση σε θεωρητικό επίπεδο. Εμπεριέχει τη σύγχρονη θεματολογία αιχμής στις βιοεπιστήμες και στην ιατρική, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα πεδία της διαγνωστικής, των γενετικών αναλύσεων και των κλινικών μελετών-δοκιμών.

 

Πιστωτικές Μονάδες ECTS Προγράμματος Σπουδών

Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης είναι τα 120 (ECTS).

 

Διάρκεια Φοίτησης

Ελάχιστη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι δύο (2) ακαδημαϊκά έτη, ήτοι τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

 

Γλώσσα διδασκαλίας/εξετάσεων

Γλώσσα διδασκαλίας και εξέτασης όλων των Θεματικών Ενοτήτων/Εργαστηριακών Θεματικών Ενοτήτων είναι η αγγλική, όπως και η γλώσσα εκπόνησης, συγγραφής και παρουσίασης/εξέτασης της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας είναι η αγγλική.

Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2011 της UNESCO

Με βάση το επίπεδο σπουδών: 7

 

Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2013 της UNESCO

Με βάση τον τομέα εκπαίδευσης: 0914 Medical diagnostic and treatment technology

Χαρακτηρισμός ΔΠΜΣ

Master of Science (MSc)

 

Πολιτική Ποιότητας

Στοχοθεσία Ποιότητας 2025

Μαθησιακά αποτελέσματα:

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές/ήτριες θα είναι σε θέση να:

  • Εφαρμόζουν επιστημονικές αρχές, μεθόδους και γνώσεις της Ιατρικής Ακριβείας
  • Κατανοούν τα οφέλη και τους περιορισμούς στην εφαρμογή των νέων θεραπειών στην Ιατρική Ακριβείας
  • Επεξεργάζονται και να ερμηνεύουν βιοϊατρικά και βιολογικά δεδομένα,
  • Χρησιμοποιούν αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και τεχνικές μηχανικής μάθησης στην ιατρική ακριβείας
  • Μελετούν βιοδείκτες και να παρακολουθούν το σχεδιασμό φαρμάκων,
  • Παρακολουθούν και να κάνουν ανάλυση των αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών ως μέρος μιας μονάδας κλινικών δοκιμών
  • Αναλύουν και εφαρμόζουν μοντέλα πρόγνωσης και διάγνωσης ασθενειών
  • Εφαρμόζουν τους κανόνες της βιοηθικής και της δεοντολογίας της έρευνας
  • Αναπτύσσουν πρωτογενή επιστημονική έρευνα

 

Αποκτηθέντα Προσόντα

Το ΔΠΜΣ «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» ενισχύει τις ικανότητες των εκπαιδευόμενων να:

  • Προάγουν την υγεία και εργάζονται αποτελεσματικά σε ένα σύστημα υγείας
  • Επιλέγουν και αξιολογούν εργαστηριακές εξετάσεις για το γενετικό, επιγενετικό, βιοχημικό υπόβαθρο των ασθενών
  • Επιλέγουν τον ενδεικνυόμενο εργαστηριακό έλεγχο βιοδεικτών για την εκάστοτε φαρμακοθεραπεία
  • Εκτιμούν την ποικιλομορφία στην ανταπόκριση στη φαρμακοθεραπεία των ασθενών
  • Συμμετέχουν στον σχεδιασμό ενός διαχειριστικού πλάνου για τον ασθενή
  • Συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές ως μέρος μιας ομάδας κλινικών γιατρών, επιστημόνων και συναφών επαγγελματιών υγείας
  • Αναπτύσσουν νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις
  • Κατασκευάζουν μοντέλα πρόγνωσης και διάγνωσης ασθενειών
  • Εφαρμόζουν αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και τεχνικές μηχανικής μάθησης
  • Υλοποιούν υπολογιστικές προσεγγίσεις σε προβλήματα ανάλυσης βιολογικών δεδομένων
  • Συντάσσουν επιστημονικά κείμενα
  • Διεξάγουν  επιστημονικό διάλογο

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί/ές απόφοιτοι:

  1. Ιατρικών Σχολών, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Γενετικής, Βιοπληροφορικής και άλλων συναφών τμημάτων. Παράλληλα, πτυχιούχοι τμημάτων που ασχολούνται με ανάλυση δεδομένων από ανθρώπινες νόσους με τεχνικές εξόρυξης δεδομένων και ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης
  2. Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Επιστήμης των Η/Υ, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική και άλλων συναφών τμημάτων
  3. Από όλα τα τμήματα Παν/μίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής με συναφή γνωστικά αντικείμενα. Η συνάφεια των γνωστικών αντικειμένων προκύπτει έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) του ΔΠΜΣ και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π..

Πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων και Σχολών των Παν/μίων, καθώς και πτυχιούχοι των Α.Τ.Ε.Ι., μπορούν να γίνουν δεκτοί/ές έπειτα από εισήγηση της Ε.Π.Σ. του ΔΠΜΣ και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

Απαιτείται γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο C1 και γνώση της ελληνικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 ή οποιασδήποτε ευρωπαϊκής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Σημείωση:

Κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ανώτατης εκπαίδευσης εννοούνται οι πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνείων ή Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ή Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή Ανώτατων Τεχνολογικών  Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) ή οι έχοντες/ουσες ακαδημαϊκά ισοδύναμους τίτλους πρώτου κύκλου σπουδών αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται από τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 304 του ν. 4957/2022 (ΦΕΚ 141/21.07.2022, τ. Α΄).

Επισήμανση:

Για την αξιολόγηση της αίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα εξεταστεί εάν το ίδρυμα φοίτησης του υποψηφίου/της υποψήφιας εντάσσεται ή δύναται να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και εάν ο τίτλος του υποψηφίου/της υποψήφιας εντάσσεται ή δύναται να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, εφόσον ο τίτλος σπουδών συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του άρθρου 307 του ν. 4957/2022, οφείλει να ζητήσει «Βεβαίωση Τόπου Σπουδών», η οποία εκδίδεται και αποστέλλεται από το πανεπιστήμιο της αλλοδαπής. Αν ως τόπος σπουδών ή μέρος αυτών βεβαιώνεται η ελληνική επικράτεια, ο τίτλος σπουδών δεν αναγνωρίζεται, εκτός αν το μέρος σπουδών που έγιναν στην ελληνική επικράτεια βρίσκεται σε δημόσιο Α.Ε.Ι. ή σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής κατά την έννοια της παρ. β) του άρθρου 299 του ν. 4957/2022.

 

Απόδειξη πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας (Επίπεδο C1)

Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (πολύ καλή C1) αποδεικνύεται με βάση το άρθρο 10 π.δ. 85/2022 «Καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο)» (Α΄ 232), σε συνδυασμό με το Μέρος Γ΄ και δη «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ» της υπ’ αριθ. 20/01.02.2023 «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 94/20.6.2022 απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) “Διαδικασία καθορισμού των παγίων μερών του περιεχομένου των προκηρύξεων επιλογής προσωπικού με βάση προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια (άρθρα 28  – 30 του ν. 4765/2021) (Β’ 3614)”» (Β’ 594).

Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας −επιπέδου πολύ καλής γνώσης (C1) της αγγλικής γλώσσας− που γίνονται αποδεκτά και ο φορέας έκδοσης αυτών.

Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (πολύ καλή C1) αποδεικνύεται:

  • AIM Awards Level 2 Certificate in ESOL International (C1) (Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking)
  • AIM Qualifications Level 2 Certificate in ESOL International (C1) (Anglia Proficiency) (Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking)
  • Ascentis Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1)
  • ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) έως 31/12/2021 ή ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) με συνολική βαθμολογία 55-73 από 1/1/2022 του HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY (Νashua, New Hampshire, USA)
  • BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE ή του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (Για πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί έως και 19/11/2019)
  • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – HIGHER (BEC HIGHER) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) ή το CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH
  • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE HIGHER του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 180-199
  • BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE VANTAGE του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 180-190
  • CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 180-199
  • CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 180-199
  • CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE ή του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH
  • FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH του CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH overall score 180-190
  • CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON
  • CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) –EXPERT– και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) -EXPERT- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης)
  • CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL –EXPERT– και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL – EXPERT- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης)
  • EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF C1)
  • ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C1)
  • INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) ή το CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH –The British Council– IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 7 έως 8
  • GA Level 2 Certificate in ESOL International – CEFR: C1
  • GA Level 2 Certificate in ESOL International (Classic C1)
  • C1 – LanguageCert Level 2 Certificate in ESOL International (Listening, Reading, Writing) (Expert C1) και C1 – LanguageCert Level 2 Certificate in ESOL International (Speaking) (Expert C1) (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης)
  • LanguageCert Test of English (LTE) – LanguageCert Level 2 Certificate in ESOL International (Listening, Reading) (LanguageCert Test of English C1)
  • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION-του EDEXCEL
  • EDEXCEL LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (CEF C1)
  • LRN Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1)
  • ΜΕΤ – MICHIGAN ENGLISH TEST (Ενότητες: Listening, Reading, Speaking) βαθμολογία από 190 έως 240 του Michigan Language Assessment ή CAMBRIDGE MICHIGAN LANGUAGE ASSESSMENTS-CaMLA
  • ΜΕΤ- MICHIGAN ENGLISH TEST (Ενότητες: Listening, Reading ή Listening, Reading, Speaking, Writing) βαθμολογία από 64 έως 80 του Michigan Language Assessment
  • MICHIGAN ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT BATTERY (MELAB) βαθμολογία από 91 έως 99 του CAMBRIDGE MICHIGAN LANGUAGE ASSESSMENTS (CaMLA) ή του MICHIGAN LANGUAGE ASSESSMENT
  • NOCN Level 2 Certificate in ESOL International (C1)
  • NYLC –NEW YORK LANGUAGE CENTER CERTIFICATE Level C1
  • OCNLR Level 2 Certificate in ESOL International (CEFR C1)
  • OCNW Certificate in ESOL International at Level 2 (Common European Framework equivalent level C1) (μέχρι 31/8/2009)
  • Open College Network West Midlands Level 2 Certificate in ESOL International (CEFR C1)
  • PEARSON EDI Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1)
  • PEARSON LCCI LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (CEFR C1)
  • ESOL INTERNATIONAL (CEFR C1)
  • PEARSON TEST OF ENGLISH GENERAL LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL
  • PEARSON EDEXCEL LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (CEF C1) (ENGLISH INTERNATIONAL CERTIFICATE)
  • PEARSON LCCI EFB LEVEL 4 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, σε περίπτωση που η μία εκ των ενοτήτων είναι με βαθμό “Pass”)
  • PEARSON LCCI EFB LEVEL 3 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, με βαθμό “Distinction” ή “Credit”)
  • ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC) του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA, βαθμολογία από 785 έως 900 και από 1/12/2019 βαθμολογία από 785 έως 920
  • Test of Interactive English, C1 Level (ACELS)
  • Test of Interactive English, C1 Level (Gatehouse Awards).
  • Test of Interactive English, C1 + Level (ACELS)
  • VTCT (ITEC) Level 2 Certificate in ESOL International (C1)
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1 του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003

 

Η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποδεικνύεται και με πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου άλλων φορέων (πανεπιστημίων ή μη), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, εφόσον είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση του φορέα που τα εξέδωσε, ότι τόσο ο φορέας όσο και τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο εθνική αρχή και ότι η πιστοποίηση αφορά και στην αξιολόγηση των βασικών επικοινωνιακών ικανοτήτων (παραγωγή γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου και κατανόηση προφορικού λόγου). Αν δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης ή αναγνώρισης στην οικεία χώρα, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα ότι τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από τους παραπάνω φορείς γίνονται αποδεκτά σε δημόσιες υπηρεσίες της αυτής χώρας ως έγκυρα αποδεικτικά γνώσης της οικείας γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (CEFR). Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τη Μεγάλη Βρετανία ονομάζεται Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual).

Γενικές επισημάνσεις:

  • Τίτλοι σπουδών γνώσης ξένης γλώσσας υπερκείμενου επιπέδου αποδεικνύουν και τη γνώση κατώτερου (ζητούμενου) επιπέδου της ξένης γλώσσας.
  • Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας, δεν αποδεικνύει τη γνώση ξένης γλώσσας. Οι υποψήφιοι/ες κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να αποδείξουν τη γνώση της ξένης γλώσσας με έναν από τους οριζόμενους τρόπους απόδειξης αυτής που περιλαμβάνονται στο παρόν Παράρτημα.
  • Όλοι οι τίτλοι σπουδών ξένης γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από την επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, πλην των ανωτέρω πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της αγγλικήςτα οποία γίνονται δεκτά χωρίς να απαιτείται η μετάφραση και η επικύρωσή τους.

Διάρθρωση

Το Δ.Π.Μ.Σ. με τίτλο: «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» στην αγγλική «Precision Medicine and Novel Therapies» διαρθρώνεται σε δύο (2) ακαδημαϊκά έτη, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • πέντε (5) Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.),
  • τρεις (3) Εργαστηριακές Θεματικές Ενότητες (Ε.Θ.Ε.),
  • Εργαστηριακή Μεταπτυχιακή Διπλωματική εργασία (Ε.Μ.Δ.Ε.) ή Μεταπτυχιακή Διπλωματική εργασία (Μ.Δ.Ε.).

Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι 120 ECTS.

Το ΔΠΜΣ «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» ακολουθεί δύο διακριτές διαρθρώσεις, οι οποίες διαφοροποιούνται στο 2ο έτος σπουδών:

(1) Η 1η διάρθρωση περιλαμβάνει Εργαστηριακή Μεταπτυχιακή Διπλωματική εργασία (ΕΜΔΕ), η οποία εκπονείται στο 4ο εξάμηνο σπουδών και προϋποθέτει την επιλογή συγκεκριμένης εργαστηριακής θεματικής ενότητας, της PRETH61, του 3ου εξαμήνου.

(2) Η 2η διάρθρωση περιλαμβάνει εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής εργασίας (ΜΔΕ) στο 4ο εξάμηνο σπουδών.

Η διάρθρωση του προγράμματος είναι η ακόλουθη:

1ο Ακαδημαϊκό έτος

1ο Eξάμηνο

PRETH50

Βιοδείκτες στην Ιατρική Ακριβείας

(Υ¹, 15 ECTS)

PRETH51

Εφαρμογές των Omics

(Υ, 15 ECTS)

2ο Εξάμηνο

PRETH52

(ΕΘΕ)

Υπολογιστική Βιολογία και Εφαρμοσμένη Στατιστική στην Ιατρική ακριβείας

(Υ, 15 ECTS)

PRETH53

Βιοηθική και κλινικές δοκιμές

(Υ, 15 ECTS)

2ο Ακαδημαϊκό έτος

Α’ Διάρθρωση με Εργαστηριακή Μεταπτυχιακή Διπλωματική εργασία (ΕΜΔΕ)²

3ο Εξάμηνο

PRETH60

Νέες θεραπείες και εφαρμογή στην κλινική πράξη

(Υ, 15 ECTS)

PRETH61

(ΕΘΕ)

Βιοϊατρική, Κλινική και Μεταφραστική Έρευνα

(Υ, 15 ECTS)

4ο Εξάμηνo

PRETH62

Μοριακές και Κλινικές πτυχές του καρκίνου

(Υ, 15 ECTS)

PRETH

ΕΜΔΕ

Εργαστηριακή Μεταπτυχιακή Διπλωματική εργασία

(Υ, 15 ECTS)

B’ Διάρθρωση με Μεταπτυχιακή Διπλωματική εργασία (ΜΔΕ)

3ο Εξάμηνο

PRETH60

Νέες θεραπείες και εφαρμογή στην κλινική πράξη

(Υ, 15 ECTS)

PRETH63

(ΕΘΕ)

Βιοπληροφορική στην Ιατρική Ακριβείας

(Υ, 15 ECTS)

4ο Εξάμηνo       

PRETH62

Μοριακές και Κλινικές πτυχές του καρκίνου

(Υ, 15 ECTS)

PRETH

ΜΔΕ

Μεταπτυχιακή Διπλωματική εργασία

(Υ, 15 ECTS)

Σημειώσεις:

Υ¹: Υποχρεωτική

Α’ Διάρθρωση με Εργαστηριακή Μεταπτυχιακή Διπλωματική εργασία (ΕΜΔΕ)²: Η εργαστηριακή ΘΕ (PRETH61 Ε.Θ.Ε.) του 3ου εξαμήνου είναι προαπαιτούμενη για την εκπόνηση της εργαστηριακής ΕΜΔΕ του 4ου εξαμήνου. Πραγματοποιείται δια ζώσης στα εργαστήρια του Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α. και συνεργαζόμενων φορέων. 

 

Οδηγίες Επιλογής Θ.Ε./Ε.Θ.Ε.

Μπορείτε να επιλέγετε από μία (1) έως δύο (2) Θ.Ε./Ε.Θ.Ε. το εξάμηνο (έως 30 ECTS).

Η επιλογή των Θ.Ε./Ε.Θ.Ε. γίνεται με τη σειρά που ακολουθεί η διάρθρωση.

Για παράδειγμα, στο α’ εξάμηνο, εάν επιθυμείτε να επιλέξετε μία (1) Θ.Ε., πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσετε την PRETH50. Εάν επιθυμείτε να επιλέξετε δύο (2) Θ.Ε., πρέπει να δηλώσετε υποχρεωτικά την PRETH50 και την PRETH51.

Κατά τη διαδικασία δήλωσης Θ.Ε. πρέπει να εξαντλούνται πρώτα οι Θ.Ε./Ε.Θ.Ε. προηγούμενου εξαμήνου και κατόπιν να δηλώνονται οι Θ.Ε./Ε.Θ.Ε. επόμενου εξαμήνου.

Εάν επιθυμείτε να εκπονήσετε Εργαστηριακή Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (ΕΜΔΕ), στο γ’ εξάμηνο επιλέγετε υποχρεωτικά την Εργαστηριακή Θεματική Ενότητα PRETH61 (ΕΘΕ), σύμφωνα με την Α’ διάρθρωση. Εάν επιθυμείτε να εκπονήσετε Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (ΜΔΕ), ακολουθείτε τη Β’ διάρθρωση.

Η εκπόνηση της (Εργαστηριακής) Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (ΕΜΔΕ/ΜΔΕ) προϋποθέτει την επιτυχή παρακολούθηση των έξι (6) Θ.Ε./Ε.Θ.Ε. των τριών πρώτων εξαμήνων.

Η προφορική υποστήριξη της Διπλωματικής Εργασίας (ΕΜΔΕ/ΜΔΕ) προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των Θεματικών Ενοτήτων και Εργαστηριακών Θεματικών Ενοτήτων του Προγράμματος.

Η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του Δ.Π.Μ.Σ. σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα,  πρέπει να ολοκληρώνονται όλες οι απαιτούμενες Θ.Ε./Ε.Θ.Ε. και Ε.Μ.Δ.Ε./Μ.Δ.Ε. που παρέχονται ανά εξάμηνο σπουδών (30 ECTS).

Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι υποχρεωτική η επιτυχής ολοκλήρωση:

(α.) πέντε (5) Θ.Ε. και δύο (2) Ε.Θ.Ε.∙

(β.) καθώς επίσης η επιτυχής εκπόνηση και παρουσίαση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (Εργαστηριακή Μ.Δ.Ε. ή Μ.Δ.Ε.).

  1. Καμέας Αχιλλέας, Κοσμήτορα της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π.,
  2. Χατζηνικολάου Μαρία, Καθηγήτρια της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π.,
  3. Σγουρού Αργυρώ, Επ. Καθηγήτρια της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π.,
  4. Θάνος Δημήτριος, Καθηγητής-Ακαδημαϊκός, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ,
  5. Μάγκουρα Δήμητρα, Καθηγήτρια_Ερευνητική Α’, Αν. Διευθύντρια του Κέντρου Βασικής Έρευνας ΙΙΒΕΑΑ.

Η οικονομική συμμετοχή των φοιτητών/τριών στο Δ.Π.Μ.Σ. προκύπτει ως ακολούθως:

550€ ανά Θ.Ε., 650€ για κάθε μία από τις PRETH52 (ΕΘΕ) και PRETH63 (ΕΘΕ), 800€ η PRETH61 (ΕΘΕ), 650€ για κάθε μία από τις PRETH Ε.Μ.Δ.Ε. και PRETH Μ.Δ.Ε..

Η συνολική οικονομική συμμετοχή για τους/τις φοιτητές/ήτριες που επιλέγουν την Α’ Διάρθρωση, ήτοι 5 Θ.Ε., PRETH52 (ΕΘΕ), PRETH61 (ΕΘΕ) και PRETH Ε.Μ.Δ.Ε., είναι : 4.850€.

Η συνολική οικονομική συμμετοχή για τους/τις φοιτητές/ήτριες που επιλέγουν την Β’ Διάρθρωση, ήτοι 5 Θ.Ε., PRETH52 (ΕΘΕ), PRETH63 (ΕΘΕ) και PRETH Μ.Δ.Ε., είναι : 4.700€.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με:

Τμήμα Μητρώου Φοιτητών

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610 367323 & 2610 367337
Ε-mail: preth@eap.gr

Υποβολή αιτήσεων

Κάνε εδώ την αίτησή σου για όποιο πρόγραμμα σε ενδιαφέρει!


Κάνε αίτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο