Το Π.Μ.Σ. «Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος» έχει ως αντικείμενο την εις βάθος μελέτη θεμάτων που εντάσσονται στην ακουστική επιστήμη και χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε θεωρητικό και πρακτικό – εφαρμοσμένο επίπεδο στον επιστημονικό τομέα του ακουστικού σχεδιασμού, εστιάζοντας τόσο σε θέματα τέχνης, όσο και τεχνολογίας του ήχου. Έμφαση δίνεται στη χρήση σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης, μέτρησης, ανάλυσης και επεξεργασίας ήχου με βάση την ψηφιακή τεχνολογία και τους υπολογιστές.
Το Π.Μ.Σ. αποσκοπεί στην εξειδίκευση επιστημόνων ικανών να ασχοληθούν με την έρευνα ή να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα στο ευρύτερο πεδίο της ηχητικής τεχνολογίας, της μηχανικής του ήχου, του ακουστικού σχεδιασμού κτηρίων, εγκαταστάσεων, καθώς και σε θέματα προστασίας από θόρυβο. Το Π.Μ.Σ. προσφέρει ολοκληρωμένες και σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις στην ανωτέρω γνωστική περιοχή, έτσι ώστε οι απόφοιτοι του να είναι σε θέση να υποστηρίξουν ανάλογες εφαρμογές που συχνά προκύπτουν στην επαγγελματική ή καλλιτεχνική δραστηριότητα που ήδη ασκούν.
Με την ολοκλήρωση του ΠΜΣ η/ο φοιτήτρια/τής, θα μπορεί να:
Πιστωτικές Μονάδες ECTS Προγράμματος Σπουδών: 120
Ελάχιστη διάρκεια: η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης είναι δύο (2) ακαδημαϊκά έτη
Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2011 της Unesco:
– με βάση τον τομέα εκπαίδευσης: 21 Arts
– με βάση το επίπεδο σπουδών: 7
Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2013 της Unesco:
-με βάση τον τομέα εκπαίδευσης: 0788 Inter-disciplinary programmes and qualifications involving engineering, manufacturing and construction – Διεπιστημονικό Πρόγραμμα στους τομείς:
Γλώσσα Διδασκαλίας: Η Γλώσσα Διδασκαλίας του Π.Μ.Σ είναι η Ελληνική.
Γίνονται δεκτοί/ές:
Γίνονται δεκτοί/ές κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ανώτατης εκπαίδευσης συγγενούς γνωστικού αντικειμένου.
Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος είναι η ελληνική. Η γνώση μίας ξένης γλώσσας καθώς και η εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ, e-mail και διαδικτύου θα βοηθήσει σημαντικά στην παρακολούθηση του προγράμματος.
Σημείωση:
Κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ανώτατης εκπαίδευσης εννοούνται οι πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνείων ή Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ή Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) ή οι έχοντες/ουσες ακαδημαϊκά ισοδύναμους τίτλους πρώτου κύκλου σπουδών αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με τους τίτλους σπουδών που απονέμονται από τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 304 του ν. 4957/2022 (ΦΕΚ 141/21.07.2022, τ. Α΄).
Επισήμανση:
Για την αξιολόγηση της αίτησης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα εξεταστεί εάν το ίδρυμα φοίτησης του υποψηφίου/της υποψήφιας εντάσσεται ή δύναται να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και εάν ο τίτλος του υποψηφίου/της υποψήφιας εντάσσεται ή δύναται να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, εφόσον ο τίτλος σπουδών συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του άρθρου 307 του ν. 4957/2022, οφείλει να ζητήσει «Βεβαίωση Τόπου Σπουδών», η οποία εκδίδεται και αποστέλλεται από το πανεπιστήμιο της αλλοδαπής. Αν ως τόπος σπουδών ή μέρος αυτών βεβαιώνεται η ελληνική επικράτεια, ο τίτλος σπουδών δεν αναγνωρίζεται, εκτός αν το μέρος σπουδών που έγιναν στην ελληνική επικράτεια βρίσκεται σε δημόσιο Α.Ε.Ι. ή σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής κατά την έννοια της παρ. β) του άρθρου 299 του ν. 4957/2022.
1ο έτος
2ο έτος
Οδηγίες Δήλωσης
Κατά το πρώτο έτος σπουδών, συνιστάται οι φοιτητές/-τριες (εάν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο) να επιλέξουν και τις τρεις ΘΕ: ΑΣΠ50, ΑΣΠ51 και ΑΣΠ60. Εάν επιλέξουν μία ΘΕ, τότε αυτή πρέπει να είναι η ΑΣΠ50, ενώ αν επιλέξουν δύο ΘΕ τότε θα πρέπει αυτές να είναι οι ΑΣΠ50 και ΑΣΠ51. Υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να επιλέξουν για πλήρη φοίτηση από μία έως τρεις ΘΕ ανά ακαδημαϊκό έτος εφόσον δεν υπερβαίνουν τα 60 ECTS ανά έτος.
Στο δεύτερο έτος, εάν οι φοιτητές/-τριες, επιλέξουν μία ΘΕ αυτή είναι η ΑΣΠ61. Προκειμένου να επιλέξουν τη ΘΕ ΑΣΠ61 θα πρέπει είτε να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την ΑΣΠ60 είτε να τις επιλέξουν παράλληλα.
Κατά τη διαδικασία δήλωσης ΘΕ πρέπει να εξαντλούνται πρώτα οι ΘΕ προηγούμενου έτους και κατόπιν να αρχίζει η δήλωση ΘΕ επόμενου έτους.
Η εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας γίνεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των ΘΕ ΑΣΠ50, ΑΣΠ51 και ΑΣΠ60 του προγράμματος. Η παρουσίαση της ΜΔΕ γίνεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των ΘΕ.
Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης είναι υποχρεωτική η επιτυχής ολοκλήρωση των τεσσάρων ΘΕ και της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής εργασίας.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤOΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ιωάννης Μουρτζόπουλος, Καθηγητής
Γνωστικό Αντικείμενο: Ηλεκτροακουστική & Ψηφιακή Τεχνολογία Ήχου
e-mail: mourtzopoulos.ioannis@ac.eap.gr
Συντονιστές Θ.Ε.
ΑΣΠ50 | ΔΗΜΟΥΛΑΣ | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ |
ΑΣΠ51 | ΜΠΑΡΚΑΣ | ΝΙΚΟΛΑΟΣ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ |
ΑΣΠ60 | ΚΑΛΛΙΡΗΣ | ΓΕΩΡΓΙΟΣ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ |
ΑΣΠ61 | ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ |
H κάθε Θεματική Ενότητα κοστολογείται στα 650€ και το σύνολο των διδάκτρων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, ανέρχεται στις 3.250€.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με:
Τμήμα Μητρώου Φοιτητών από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 13:00:
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610367315
Ε-mail: asp@eap.gr
Γραφείο εξυπηρέτησης Υποψηφίων φοιτητών:
Τηλ.: 2610 367600 – E-mail: info@eap.gr