Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών

Σκοπός - Περιγραφή

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα διοίκησης συστημάτων επιχειρήσεων και οργανισμών (ιδιωτικών και δημόσιων), κατά τρόπο ώστε να καταστεί αποδοτικότερη η συμβολή τους στη λειτουργία των φορέων αυτών και να είναι σε θέση να αναλαμβάνουν ηγετικές πρωτοβουλίες σε ενδεχόμενες τεχνολογικές ή οργανωτικές αλλαγές, αναγκαίες για την ανταπόκριση της Eπιχείρησης ή του Oργανισμού στο ταχέως εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον.

Ειδικότερα, σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργήσει αποφοίτους που να συνδυάζουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις απαραίτητες στη διοίκηση σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών (ιδιωτικών και δημόσιων). Η παγκοσμιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η ανάπτυξη της νέας οικονομίας έχουν συμβάλει στη ζήτηση, εκ μέρους των σύγχρονων οικονομικών μονάδων, εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που θα μπορεί να αναλύει, συνθέτει και ενεργεί στις πολύπλοκες συνθήκες που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων και οργανισμών.

 Μαθησιακά Αποτελέσματα

Οι απόφοιτοι του προγράμματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» θα μπορούν: 

  • να χρησιμοποιούν στατιστικές και οικονομικές μεθόδους για  να  αναλύσουν τις εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες δράσης των φορέων τους (οργανισμών / επιχειρήσεων)
  • να αντιλαμβάνονται τις επιρροές και αλληλεπιδράσεις μεταξύ οικονομικής συγκυρίας, χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, κυβερνητικής πολιτικής και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην  εθνική όσο και διεθνή διάστασή τους
  • να συμβάλλουν καθοριστικά στην καταλληλότερη και οικονομικά αποδοτικότερη οργάνωση των φορέων τους (οργανισμών / επιχειρήσεων)
  • να ενεργούν με αυτοπεποίθηση ως εξειδικευμένοι σύμβουλοι ΜΜΕ, πολυεθνικών, επιχειρήσεων χρηματοδότησης και δημοσίων οργανισμών
  • να αναλαμβάνουν ηγετικές πρωτοβουλίες σε τυχόν τεχνολογικές ή  οργανωτικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν το γρήγορα εξελισσόμενο διεθνές επιχειρηματικό / οργανωτικό περιβάλλον.

Πιστωτικές Μονάδες ECTS Προγράμματος Σπουδών: 240

Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2011 της Unesco:

  • με βάση τον τομέα εκπαίδευσης: 34 Business Administration
  • με βάση το επίπεδο σπουδών: 6

Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2013 της Unesco:

  • με βάση τον τομέα εκπαίδευσης: 0413 - Management and Administration 

Ίδρυση

Το πρόγραμμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 προσφέροντας 12 Θεματικές Ενότητες. 

Σήμερα στο πρόγραμμα έχουν διοριστεί 9 μέλη ΔΕΠ, και συγκεκριμένα στις ΘΕ ΔΕΟ10, ΔΕΟ13, ΔΕΟ23, ΔΕΟ24, ΔΕΟ25, ΔΕΟ34, ΔΕΟ42, ΔΕΟ43.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021

Προσφερόμενες θέσεις: 1.500

Γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας, πρωτίστως της Αγγλικής, καθώς και η εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ, e-mail και διαδικτύου θα βοηθήσει σημαντικά στην παρακολούθηση του προγράμματος.

 

Εργαστήρια

Στο πρόγραμμα δεν λειτουργούν εργαστήρια.

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις Διευθυντή  

Επικοινωνία

Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών: Αγιομυργιανάκης Γεώργιος

Για όσους δεν είναι φοιτητές του ΕΑΠ και ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για το ΕΑΠ και ειδικότερα για τα προγράμματα της Σχολής, η ενημέρωση μπορεί να δοθεί από το Τηλεφωνικό Κέντρο για Γενικές Πληροφορίες:

τηλ.: 2610 367300 - fax: 2610 367110 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Για θέματα που αφορούν τις σπουδές τους, οι φοιτητές της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Μητρώου Φοιτητών:

Αθηνά Νικολοπούλου, Ευαγγελία Τσούνη, Παπαδοπούλου Αλεξία

τηλ.: 2610 367333, 2610 367430, 2610 367329 -  fax: 2610 367110 - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Main Menu